Si funksionon makina e terapisë me dritë PDT?

Dritë LED PDTdepërton në indin nënlëkuror.Mitokondritë thithin energjinë e dritës së fotonit dhe marrin energji.Mitokondritë e stimuluara prodhojnë më shumë ATP, e cila stimulon qelizat të riprodhohen më shpejt dhe të funksionojnë si qelizat më të reja.Drita super e ndritshme nxit shkëmbimin e mureve qelizore dhe stimulon mikroqarkullimin e gjakut.Duke rritur riprodhimin e qelizave dhe duke përmirësuar qarkullimin e gjakut, prodhohet më shumë kolagjen dhe elastinë, gjë që çon në zvogëlimin e rrudhave dhe uljen e kohës së shërimit.Lëkura rimëkëmbet dhe duket më e re, më e shëndoshë dhe më e shëndetshme.

 

Këtu është lista e përmbajtjes:

●Cilat janë të mirat dhe të këqijat e terapisë me dritë PDT?

●Cila është perspektiva për njerëzit që marrin terapi me dritë të udhëhequr nga PDT?

●Sa shpejt do t'i shoh rezultatet nga terapia me dritë PDT?

 

Cilat janë të mirat dhe të këqijat e terapisë me dritë PDT?

Studimet kanë treguar se terapia me dritë PDT është po aq efektive sa sëmundjet e lëkurës në trajtimin e llojeve të caktuara të kancerit dhe lezioneve prekanceroze.Ka disa përparësi, si p.sh.

1. Nuk ka efekte anësore afatgjata nëse përdoret siç duhet.

2. Është invazive.

3. Zakonisht merr vetëm një kohë të shkurtër dhe më së shpeshti kryhet si procedurë ambulatore.

4. Mund të pozicionohet shumë saktë.

5. Ndryshe nga terapia me rrezatim, terapia me dritë PDT mund të përsëritet sa herë të jetë e nevojshme në të njëjtën zonë.

6. Zakonisht ka pak ose aspak cikatër pas shërimit të plagës.Zakonisht është më pak i kushtueshëm se trajtimet e tjera të kancerit.Në varësi të pjesës së trupit që trajtohet, fotosensibilizuesi ose hyn në qarkullimin e gjakut përmes një vene ose aplikohet në lëkurë.Gjatë një periudhe kohe, ky ilaç absorbohet nga qelizat e kancerit.Më pas, drita shkëlqen në zonën që do të trajtohet.Drita bën që ilaçi i terapisë me dritë të udhëhequr nga PDT të reagojë, duke formuar një molekulë të veçantë oksigjeni që vret qelizat.Terapia me dritë e udhëhequr nga Pdt mund të funksionojë gjithashtu duke shkatërruar enët e gjakut që ushqejnë qelizat e kancerit dhe duke paralajmëruar sistemin imunitar për të sulmuar kancerin.

 微信图片_20190325163014

Cila është perspektiva për njerëzit që marrinTerapia me dritë me PDT?

Shumica e njerëzve kthehen në aktivitetet e tyre të përditshme menjëherë pas terapisë me dritë të udhëhequr nga PDT.Disa njerëz duhet të ndërmarrin hapa shtesë për të mbrojtur lëkurën e tyre dhe për të ndihmuar zonën e trajtuar të shërohet.

Ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor mund të rekomandojë mbulimin e zonës së trajtimit për të ndihmuar në mbrojtjen e lëkurës tuaj.Mund t'ju duhet të bëni ndryshime në stilin e jetës për një periudhë të shkurtër kohe, në varësi të fotosensibilizuesve që përdor ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor.Këto ndryshime të stilit të jetesës mund të përfshijnë:

1. Qëndrimi brenda.

2. Shmangni dritat direkte, të ndritshme ose të forta të brendshme.

3. Vishni veshje dhe kapele mbrojtëse për të shmangur rrezet natyrale të diellit.

4. Qëndrimi larg ambienteve që mund të reflektojnë dritë, si p.sh. plazhi.

5. Mospërdorimi i tharëses së flokëve me helmetë.

6. Mos përdorni drita të forta leximi ose drita kontrolli.

 

Sa shpejt do t'i shoh rezultatet ngaTerapia me dritë PDT?

Kjo varet nga situata juaj unike.Të gjitha qelizat në trupin tuaj thithin fotosensibilizues, por këto barna qëndrojnë në qelizat jonormale më gjatë se sa në qelizat e shëndetshme.Disa fotosensibilizues do të fillojnë të grumbullohen menjëherë në qelizat e pashëndetshme.Të tjerëve u duhen orë ose ditë për t'u grumbulluar në sasi të mjaftueshme për trajtim efektiv.Orari juaj i trajtimit të terapisë me dritë PDT, duke përfshirë numrin dhe shpeshtësinë e trajtimeve që merrni, varet nga fotosensibilizuesit që ju përshkruan ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor.

 

Teknologjia mjekësore Shanghai Apolo projektoi, zhvilloi dhe prodhoi më shumë se 40 makineri të terapisë me dritë PDT me standarde të larta për të përmbushur kërkesat e lëkurës dhe estetike, Faqja jonë e internetit: www.apolomed.com.Mirë se vini të na kontaktoni.

 

 


Koha e postimit: Shkurt-17-2023
  • facebook
  • instagram
  • Cicëroj
  • YouTube
  • linkedin