Како работи машината за светлосна терапија со ПДТ?

PDT LED светлопродира во поткожното ткиво.Митохондриите ја апсорбираат светлосната енергија на фотонот и добиваат енергија.Стимулираните митохондрии произведуваат повеќе АТП, што ги стимулира клетките да се репродуцираат побрзо и да функционираат како помлади клетки.Супер прозрачната светлина ја промовира размената на клеточниот ѕид и ја стимулира микроциркулацијата на крвта.Со зголемување на репродукцијата на клетките и подобрување на циркулацијата на крвта, се произведува повеќе колаген и еластин, што доведува до намалување на брчките и намалено време на заздравување.Кожата се обновува и изгледа помлада, погуста и поздрава.

 

Еве го списокот со содржини:

lКои се добрите и лошите страни на PDT светлосната терапија?

lКаква е перспективата за луѓето кои примаат светлосна терапија предводена од PDT?

lКолку брзо ќе ги видам резултатите од PDT светлосната терапија?

 

Кои се добрите и лошите страни на PDT светлосната терапија?

Истражувањата покажаа дека терапијата со светлина со ПДТ е исто толку ефикасна како и кожните болести во лекувањето на одредени видови на рак и преканцерозни лезии.Има некои предности, како што се:

1. Нема долгорочни несакани ефекти доколку се користи правилно.

2. Инвазивен е.

3. Обично трае само кратко време и најчесто се изведува како амбулантска процедура.

4. Може да се позиционира многу прецизно.

5. За разлика од терапијата со зрачење, PDT светлосната терапија може да се повтори онолку пати колку што е потребно во истата област.

6. Обично има малку или воопшто нема лузни по заздравувањето на раната.Обично е поевтин од другите третмани за рак.Во зависност од делот од телото што се третира, фотосензибилизаторот или влегува во крвотокот преку вена или се нанесува на кожата.Со текот на одреден временски период, овој лек се апсорбира од клетките на ракот.Потоа свети светлина на областа што треба да се третира.Светлината предизвикува реакција на лекот за светлосна терапија предводена од PDT, формирајќи специјална молекула на кислород што ги убива клетките.Светлосната терапија предводена од Pdt, исто така, може да работи со уништување на крвните садови кои ги хранат клетките на ракот и предупредување на имунолошкиот систем да го нападне ракот.

 微信图片_20190325163014

Какви се изгледите за луѓето кои примаатPDT предводена светлосна терапија?

Повеќето луѓе се враќаат на нивните секојдневни активности веднаш по светлосната терапија со ПДТ.Некои луѓе треба да преземат дополнителни чекори за да ја заштитат својата кожа и да помогнат во заздравувањето на третираната област.

Вашиот давател на здравствена заштита може да препорача покривање на областа за лекување за да помогне да се заштити вашата кожа.Можеби ќе треба да направите промени во животниот стил за краток временски период, во зависност од фотосензибилизаторите што ги користи вашиот давател на здравствена заштита.Овие промени во животниот стил може да вклучуваат:

1. Престој во затворен простор.

2. Избегнувајте директни, светли или силни внатрешни светла.

3. Носете заштитна облека и капи за да избегнете природна сончева светлина.

4. Држете се подалеку од средини што може да рефлектираат светлина, како што е плажата.

5. Некористење фен за коса со кацига.

6. Не користете силни светла за читање или контролни светла.

 

Колку брзо ќе ги видам резултатите одPDT светлосна терапија?

Ова зависи од вашата единствена ситуација.Сите клетки во вашето тело апсорбираат фотосензибилизатори, но овие лекови остануваат во абнормални клетки подолго отколку во здравите клетки.Некои фотосензибилизатори веднаш ќе почнат да се акумулираат во нездравите клетки.На други им се потребни часови или денови за да се акумулираат во доволно големи количини за ефикасен третман.Распоредот за третман на светлосна терапија со ПДТ, вклучувајќи го бројот и зачестеноста на третманите што ги примате, зависи од фотосензибилизаторите што ги пропишува вашиот давател на здравствена заштита.

 

Медицинската технологија на Шангај Аполо дизајнираше, разви и произведе повеќе од 40 високостандардни машини за светлосна терапија со ПДТ за да ги задоволат барањата за кожата и естетиката, Нашата веб-страница: www.apolomed.com.Добредојдовте да не контактирате.

 

 


Време на објавување: 17-ти февруари 2023 година
  • Фејсбук
  • инстаграм
  • твитер
  • youtube
  • линкедин